Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(sz: 1961) Egyetemi hallgatóként, 1982-ben kapcsolódtam a Duna-mozgalomba. Alapító tagja voltam a Dunatáj Tájvédelmi Egyesületnek, majd a Duna Körnek, ahonnan 1985-ben távoztam, mivel a defenzív környezetvédelmet elégtelennek éreztem. Azóta foglalkozom ökológiával, annak gyakorlati és szemléleti oldalával egyaránt. Jelenleg a Duna Charta tagja vagyok. Tanulmányoztam Joseph Beuys munkásságát, aki részt vett a Harmadik Út Akció és a Zöldek 1980-as alapításában.
Részt vettem a visegrádi építésztáborokban 1983-tól 1986-ig, azóta részese vagyok a magyarországi organikus építészeti irányzatnak.
1989 óta dolgozom a KÖR Építész Stúdióban. 1990-ben irodánk belépett a Kós Károly Egyesülésbe. 2004 óta a Kós Károly Alapítvány kuratóriumi elnöke vagyok.
Építészként mesteremnek tekintem Makovecz Imrét. Szemléletem forrásának tekintem a
Rudolf Steiner által alapított antropozófiát, melyet Makovecz Imre és Kálmán István révén ismertem meg. Mestereim nyomán a munkát és a közéleti aktivitást az élet részének tekintem.
Szerkesztőbizottsági tagja vagyok a Szabad Gondolat c. folyóiratnak, publikációim jelentek meg az Ökotáj, az Országépítő, a Magyar Építőművészetben és a Taní-tani folyóiratokban.
Óraadóként oktatok az ELTE Humánökológia Szakirányán, a SZIE-YMMF-en és a Sapientia csíkszeredai karán. Az Élőlánc elnökségi tagja vagyok.
Fontosabb publikációim:
- Joseph Beuys (szöveggyűjtemény), Bercsényi 28-30, 1988
- Autonóm Ház (jegyzet), Labor5-Tempus, 2000
- Autonóm Kisrégió (tanulmány), Független Ökológiai Központ, 1999
- Autonóm Város (tanulmány), Független Ökológiai Központ, 2004
Nős vagyok, előző házasságomból két gyermek apja.
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.